Xbody trening

Xbody trening se provodi pomoću specijalnih Xbody  odijela.

Odijela su vrlo udobna, izrađena su od elastičnog i funkcionalnog materijala. U Xbody odijelo su smještene  elektrode koje omogućuju optimalan prijenos impulsa u tijelo. Sigurno i efikasno.

Važno je uzeti obrok barem 2-4 h prije treninga, te piti puno vode  koja pomaže u boljoj provodljivosti impulsa kroz tijelo.

Xbody odjeća

Za  Xbody trening potrebno je koristiti i specijalnu Xbody odjeću  ispod Xbody odijela, dizajnirana da bude prvenstveno funkcionalna i da odgovara svakom klijentu. Odjeću dobijete  u XBody  studiju, možete ju kupiti za sebe ili koristiti komplete koje mi imamo u studiju. Komplet sadrži majicu sa dužinom rukava do podlaktice i hlače sa dužinom do potkoljenice. Za trening Vam je potrebno samo dobra volja i malo vremena.

XBody trening

Xbody  trening  namijenjen je kako početnicima tako i naprednim vježbačima, potpuno zdravima, ali i svima koji trebaju rehabilitacijsko i terapeutski način vježbanja. U samo 2-3 puta tjedno po 20 minuta uz 10 minutnu masažu za relaksaciju, postižu se vidljivi i mjerljivi rezultati za zdravlje, razvija se mišićna snaga i oblikuje  tijelo. Napredak se može vidjeti već nakon 5 do 6 treninga, bez obzira radi li se o početniku, rekreativcu ili profesionalnom sportašu.

Iako je kod rekreativce Xbody EMS trening sam po sebi dovoljan, u kombinaciji s drugim oblicima i forme vježbanja i terapija, još više se može ubrzati realizacija zadanih ciljeva. Trening uz nadzor stručnog osoblja najbolji je i najsigurniji put kojim će svatko ostvariti svoje želje i postići zavidne zdravstvene i funkcionalne rezultate. Primjenom vrhunske tehnologije i različitim metodama vježbanja, svako tijelo se može stimulirati na način da se regenerira, oslobodi toksina i neželjenih učinaka modernog života.

EMS

Načelno, za svaku je kontrakciju mišića potreban električni impuls. Kada odlučimo napraviti kontrakciju, naš mozak šalje signal u obliku električnog impulsa, koji velikom brzinom preko kralježnice, putuje do mišićnih vlakana. Kad impuls stigne na odredište, aktiviran je motorički živac koji uzrokuje mišićnu kontrakciju. Kod EMS treninga, cijela poprečno-prugasta muskulatura aktivira se eksternim impulsima struje. Pritom se impulsi mogu individualno dozirati za svaku pojedinačnu mišićnu grupu.

ZAKLJUČAK

Potrebno je reći da elektro stimulacija  Xbody uređaja u kombinaciju sa klasičnim fitnes treningom, je jako učinkovit . Ovom treningu možemo dodati i elemente yoge , pilates , te vježbe bilo kojeg drugog sporta i tako trening svakog puta napraviti interesantnijim . Sa Xbody odijelom vježbamo skoro  sve veće mišićne skupine, te tako zadovoljavamo potrebe modernog čovjeka za očuvanjem i poboljšanjem tonusa mišića tijela . Zahtijeva vrlo malo vremena, a kombiniranje vježbanja s aerobnim treningom, omogućuje još brže i bolje rezultate. To znači brži metabolizam, veću izdržljivost, poboljšanje kardio i respiratornog sustava, više energije, te općenito bolje stanje organizma.